Sibiu Challenger

Sibiu Challenger

Ajuns la a doua ediție în Sibiu, competițiile de baschet 3×3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Asta înseamnă, printre altele, că în 2017 vom avea la Sibiu 16 echipe internaționale, pretendente la titlul mondial ceea ce va duce automat la creșterea nivelului competiției. Intenția noastră este ca în câțiva ani Sibiul să găzduiască o etapă de “World Tour”.

Pentru organizarea turneului, Parcarea Teatrului din Sibiu va fi transformată într-o arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta aici două suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, patru sisteme de baschet mobile și două tribune cu o capacitate de 600 de locuri, astfel încât, împătimiții bachetului, jucători sau privitori, să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.
Pe lângă competiţia propriu-zisă, la turneul Sibiu Streetball, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare. Întreg evenimentul este gândit ca un “festival al baschetului”, o acțiune dedicată atât practicanților acestui sport cât și spectatorilor.

 

REZUMAT:

  • organizat în Sibiu, Parcarea Teatrului (km 0 în Sibiu)
  • perioada 15 – 16 iulie 2017
  • echipe de talie mondială
  • suprafața: sintetică, omologată FIBA
  • instrumente de joc profesionale: panouri, tabele scor, cronometrare timpi de atac