Sibiu Sands

Prezentare generală:

SIBIU SANDS este un eveniment sportiv inedit, ajuns la a noua ediție, organizat de Asociația Eco Sport Team. Evenimentul marchează mai multe premiere la nivel local și național:

  • primul turneu de beach volleyball organizat la Sibiu
  • primul turneu de beach volleyball organizat în România în centrul istoric al unui oraș
  • primele meciuri oficiale de beach volleyball desfășurate pe nocturnă

Rezumat ediția 2021:

Aproximativ 15.000 de persoane au asistat în tribună sau au fost în trecere prin Piața Mică, luând contact indirect cu acest sport nou pentru Sibiu, în cele șase zile de turneu. În total, 60 de echipe din Sibiu, Blaj, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Arad, Zalău, București, Reșița și Chișinău s-au înfruntat pe nisipul din Piața Mică, pentru premiile de peste 3.000 de euro, puse în joc în cadrul turneului.

Teren la standarde FIVB

Pentru amenajarea terenului au fost adusi 350 de metri cubi de nisip în Piața Mică din Sibiu. Terenul a respectat specificațile Federației Internaționale de Volei, fiind construit la standarde olimpice și folosind instrumente profesionale de joc (mingi, fileu, benzi delimitare, etc). Pentru confortul spectactorilor a fost amenajată o tribună de 400 de locuri și a fost construită o instalație de nocturnă pe care s-au jucat o parte din meciuri.

Sibiu Sands 2017

Anul acesta turneul se va desfășura în perioada 27 iunie – 2 iulie 2017. Competiția este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.