Sibiu Streetball

Sibiu Streetball este o competiție de baschet 3×3 ajunsă în acest an la a noua ediție. La turneu se înscriu anual peste 60 de echipe din România și din afara țării.  Competițiile de baschet 3×3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Sibiu Streetball fiind turneu Satellite care permite calificarea în Challenger. În 2017 vom avea la Sibiu echipe care se vor lupta pentru calificarea la Sibiu Challenger.  Intenția noastră este ca în câțiva ani Sibiul să găzduiască o etapă de “World Tour”.

Pentru organizarea turneului, Parcarea Teatrului din Sibiu va fi transformată într-o arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta aici două suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, patru sisteme de baschet mobile și două tribune cu o capacitate de 600 de locuri, astfel încât, împătimiții bachetului, jucători sau privitori, să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.
Pe lângă competiţia propriu-zisă, la turneul Sibiu Streetball, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare. Întreg evenimentul este gândit ca un “festival al baschetului”, o acțiune dedicată atât practicanților acestui sport cât și spectatorilor.

REZUMAT:

  • organizat în Sibiu, Parcarea Teatrului (km 0 în Sibiu)
  • perioada 13 – 14 iulie 2017
  • competiția se desfășoară în paralel pe 3 terenuri
  • suprafața: sintetică, omologată FIBA
  • instrumente de joc profesionale: panouri, tabele scor, cronometrare timpi de atac
  • categoriile de concurs: U10, U13, U15, U18, + 35 și OPEN – masculin și U10, U15 și +15 – feminin
  • la turneu participă atât echipe de fete cât și de băieți