Sibiu Streetball

Sibiu Streetball este o competiție de baschet 3×3 ajunsă în acest an la a zecea ediție. La turneu se înscriu anual peste 60 de echipe din România și din afara țării.  Competițiile de baschet 3×3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Sibiu Streetball fiind turneu Satellite care permite calificarea în Challenger.  Intenția noastră este ca în câțiva ani Sibiul să găzduiască o etapă de “World Tour”.

Pentru organizarea turneului, Terenul „Elemer Tordai” din Sibiu va fi transformat într-o arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta o tribună cu o capacitate de 200 de locuri, astfel încât, împătimiții bachetului, jucători sau privitori, să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.
Pe lângă competiţia propriu-zisă, la turneul Sibiu Streetball, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare. Întreg evenimentul este gândit ca un “festival al baschetului”, o acțiune dedicată atât practicanților acestui sport cât și spectatorilor.

REZUMAT:

  • organizat în Sibiu, pe terenul „Elemer Tordai”
  • perioada 23 – 24 iulie 2022
  • suprafața: sintetică, omologată FIBA
  • instrumente de joc profesionale: panouri, tabele scor, cronometrare timpi de atac
  • categoriile de concurs: U10, U13, U15, U18, + 35 și OPEN – masculin și U10, U15 și +15 – feminin
  • la turneu participă atât echipe de fete cât și de băieți