Astăzi începe Sibiu Sands

Astăzi începe Sibiu Sands

Posted by in Comunicate de presă | August 30, 2013

Comunicat de presă
Sibiu, 30.08.2013

În ciuda vremii nefavorabile anunțată în prima zi a turneului, la eveniment s-au înscris 20 de echipe din 20 posibile. Primele meciuri ale turneului vor fi cele ale categoriei MIXT (amatori) și se vor desfășura astăzi, începând cu ora 09:30 până seara târziu, la ora 23:00. Sâmbătă se vor juca meciurile din fazele preliminarii ale categoriei OPEN (profesioniști), urmând ca duminică să aiba loc fazele finale ale competiției: sferturi, semi-finale și finale.

Competiția se va desfășura zilnic, în perioada 30 august – 1 septembrie, pe un teren amenajat de la zero în centrul istoric al orașului, în Piața Mică. 230 de m3 de nisip, 4 m3 de lemn, 3 utilaje de mare tonaj și trei zile au fost necesare pentru ca jucătorii prezenți la Sibiu să beneficieze de cele mai bune condiții de joc.

Terenul amenajat în centrul Sibiului respectă specificațile Federației Internaționale de Volei, fiind construit la standarde olimpice și  folosind instrumente profesionale de joc (mingi, fileu, benzi delimitare, etc). Pentru confortul spectactorilor a fost amenajată o tribună de 400 de locuri și pentru că un meci de volei pe plajă are o medie de o oră și în cele trei zile sunt programate 38 de  meciuri, organizatorii au construit o instalație de nocturnă.

Sibiu Sands este primul turneu de beach volley organizat în Sibiu. La eveniment participă sportivi din Oradea, Cluj, Craiova, Constanța, București, Arad. Evenimentul este o competiție deschisă atât sportivilor profesioniști cât și celor amatori, la turneu participând atât echipe de fete cât și de băieți. Categoria OPEN este dedicată exclusiv echipelor de băieți. Primele patru echipe de la fiecare categorie vor fi premiate în bani, fondul de premiere al turneului fiind de 1.800 EURO.

 

SIBIU SANDS este un eveniment organizat de Asociația Eco Sport Team, club sportiv cunoscut în Sibiu pentru organizarea singurului turneu de streetball din Transilvania desfășurat la standarde FIBA, Sibiu Streetball, desfășurat de curând în Parcarea Teatrului. Turneul de beach volley SIBIU SANDS este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a orașului, fiind cofinanțată de Consiliul Local prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și realizată cu sprijinul UNIMAT – materiale de construcții și Atlassib. SC DPC SA și Terra Building au contribuit seminificativ la amenjarea terenului.

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/SibiuSands

Pentru mai multe informații:

Sergiu Olteanu – 0730/030.744

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.