La Sibiu s-a jucat volei pe plajă

La Sibiu s-a jucat volei pe plajă

Posted by in Comunicate de presă | September 02, 2013

Comunicat de presă
Sibiu, 02.09.2013

Sibiul a văzut week-end-ul acesta volei pe plajă. Publicul prezent a descoperit un nou sport cu ocazia organizării primului turneu de beach volley din Sibiu. O premieră locală. Cele mai bune patru echipe din țară, printre care și medaliații cu aur și argint din Campionatul Național de Volei pe Plajă au jucat meciuri-spectacol, o parte pe nocturnă. O premieră pe țară.

4.000 de persoane au asistat în tribună la turneul Sibiu Sands. Alte câteva mii au fost în trecere prin Piața Mică, intrând în contact indirect cu această disciplină sportivă. Scopul evenimentului a fost revitalizarea voleiul sibian și deschiderea apetitului tinerilor pentru practicarea voleiului, prezentându-l într-o formă cât mai atractivă.

Competiția desfășurată în acest week-end la Sibiu a adunat la start 18 echipe profesioniste și de amatori din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanța și Arad, împărțite pe două categorii: MIXT și OPEN. Primele patru echipe de la fiecare categorie au fost premiate în bani, fondul de premiere al turneului fiind de 1.800 EURO.

Câștigători MIXT:

  • Locul 1 – John Team (Sibiu) – 700 RON
  • Locul 2 – Double S (Sibiu) – 300 RON
  •  Locul 3 – Anti Mercedes (Sibiu) – 200 RON
  • Locul 4 – Team Arad (Arad) – 100 RON

Câștigători OPEN:

  • Locul 1 – Fan Arad (Arad) – 800 EUR
  • Locul 2 – B&V (Craiova) – 400 EUR
  • Locul 3 – White Horse (Oradea) – 200 EUR
  • Locul 4 – Rockerii din Cluj (Cluj Napoca) – 100 EUR

Pentru amenajarea terenului au fost aduse 400 tone de nisip în Piața Mică din Sibiu. Terenul a respectat specificațile Federației Internaționale de Volei, fiind construit la standarde olimpice și  folosind instrumente profesionale de joc (mingi, fileu, benzi delimitare, etc). Pentru confortul spectactorilor a fost amenajată o tribună de 400 de locuri și a fost construită o instalație de nocturnă.

 

SIBIU SANDS este un eveniment organizat de Asociația Eco Sport Team, club sportiv cunoscut în Sibiu pentru organizarea singurului turneu de streetball din Transilvania desfășurat la standarde FIBA, Sibiu Streetball, desfășurat de curând în Parcarea Teatrului. Turneul de beach volley SIBIU SANDS este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a orașului, fiind cofinanțată de Consiliul Local prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și realizată cu sprijinul UNIMAT – materiale de construcții și Atlassib. SC DPC SA și Terra Building au contribuit seminificativ la amenjarea terenului.

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/SibiuSands

Pentru mai multe informații: Sergiu Olteanu – 0730/030.744

Leave a Reply

Your email address will not be published.